Απίστευτες σκηνές στη Λέσβο με μετανάστες να χτυπιούνται για ένα πιάτο φαγητό


Περίπου 2.500 χιλιάδες μετανάστες, που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, όρμηξαν στο αυτοκίνητο του catering που θα τους έφερνε το φαγητό τους.

«Θα θρηνήσουμε θύματα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο εδώ και καιρό. Σήμερα ήμουν εγώ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Είναι χιλιάδες οι μετανάστες πια στο νησί, πώς να τους ελέγξουμε; Φεύγουν 100, 200 άτομα ημερησίως και την ίδια ώρα έρχονται πάνω από 500», λέει στο protothema.gr ένας λιμενικός που τραυματίστηκε από πέτρες που του πέταξαν παράνομοι μετανάστες.

Το απόγευμα της Κυριακής περίπου 4.000 μετανάστες που βρίσκονται στο νησί συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο της Λέσβου και απέκλεισαν τη μία λωρίδα με κύριο αίτημα την άμεση πιστοποίηση των στοιχείων τους, προκειμένου να τους δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Αργότερα έκλεισαν και τις δυο λωρίδες, και άρχισαν να πετούν πέτρες.

«Όπου να΄ναι θα΄ρθει και η θύελλα. Θα το δείτε. Φοβάμαι μήπως θρηνήσουμε κόσμο. Ας το καταλάβει αυτό η ελληνική πολιτεία», είπε ο

λιμενικός.

«Δεν τους προλαβαίνουμε ακόμα κι αν ασχολούμασταν όλη μέρα μόνο με τα έγγραφά τους», λέει στο protothema.gr o Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου, κ. Φώτης Γαρουφαλιάς. «Τόσο οι άνδρες του Λιμενικού όσο και της Αστυνομίας εργαζόμαστε πυρετωδώς προκειμένου να καλύψουμε όλες τις έκτακτες ανάγκες  που υπάρχουν στο νησί. Έχει αυξηθεί η δουλειά λόγω της πληθώρας άφιξης των μεταναστών. Ήδη εξυπηρετούνται περίπου 400 μετανάστες ημερησίως και από τα δυο σώματα, ενώ οι αφίξεις των παράνομων μεταναστών αυξάνονται δραματικά. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη πια. Είναι θέμα της πολιτείας πια» τονίζει.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.