Απαράδεκτες δηλώσεις Παρασκευόπουλου για Ξηρό και κουκουλοφόρους


Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που αφορά στις ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφάλειας και την απόλυση κρατουμένων, μεταξύ των οποίων και τρομοκρατών, με βαριά αναπηρία.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιωσύνης Θόδωρος Παρασκευόπουλος επιχείρησε κατά την χθεσινή συνεδρίαση να αντικρούσει τις καταγγελίες της ΝΔ που υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο αποτελεί «ρουσφέτι στους τρομοκράτες» αλλά και στην απαίτηση συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις. Υποστήριξε ότι το άρθρο που προβλέπει κατ’ οίκον έκτιση της ποινής για όσους έχουν βαριά αναπηρία εκτός του Σάββα Ξηρού αφορά ακόμα έναν καρκινοπαθή των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε και σε προηγούμενες δηλώσεις του ότι «θα κάνει διάλογο με κουκουλοφόρους» και πως «πίσω από την κουκούλα υπάρχουν άνθρωποι» λέγοντας ότι «όταν λέω αυτό εννοώ ότι αναγνωρίζω την ανθρώπινη οντότητα και άρα τις ποινικές τους ευθύνες. Όταν λέω ότι θα συνομιλήσω εννοώ ότι θα τους καθίσω στο σκαμνί για να τιμωρηθούν για όσα έχουν κάνει».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.