Απεργία διαρκείας στο ΕΚΑΒ


Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Αθήνα και από την Πέμπτη στην υπόλοιπη Ελλάδα, διεκδικώντας καταβολή δεδουλευμένων νυκτερινών και αργιών, και αποπληρωμή δαπανών για εκτός έδρας μετακινήσεις, ενώ καταγγέλουν και την παλαιότητα των ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ Ανέστης Κουκουρίκος δήλωσε: «Η κατάσταση οξύνεται γιατί υπάρχουν ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, ενώ λόγω καλοκαιριού αυξάνεται η κίνηση και δεν μπορούμε να πάμε στα επείγοντα. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Το Σωματείο της Θεσσαλονίκης έκανε ‘έρανο’ μεταξύ των εργαζομένων για να μαζέψει 3.500 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΚΑΒ. Αγοράσαμε, δηλαδή, οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που μαζέψαμε, κολάρα, χαρτί για τις καρτέλες ακόμη και αντιψυκτικό που είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο… Αν χαλάσει ένα από αυτά, δεν υπάρχει εφεδρικό για να το αντικαταστήσει. Υπάρχουν 25-30 ασθενοφόρα που δεν λειτουργούν γιατί είναι χαλασμένα».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν μισθό 700-800 ευρώ, καταβάλλουν μόνοι τους τη δαπάνη για τις μετακινήσεις και τη διαμονή σε περιστατικά εκτός έδρας, η οποία δεν έχει αποπληρωθεί εδώ και έναν χρόνο. Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κουκουρίκο, τους οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών για τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα Σαββατοκύριακα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.