ΑΠΘ: Η χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη


«Από το 2009 μέχρι και το 2016 ο τακτικός προϋπολογισμός του ΑΠΘ θα έχει μειωθεί συνολικά για το Ίδρυμα κατά 73,5% (από τα 44.700.000€)» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το Πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι ο τακτικός προϋπολογισμός για το 2016 θα είναι 11.900.000 €, μειωμένος κατά 20% σε σχέση με το 2015 (με απαίτηση για πλεόνασμα 3%). Σύμφωνα με το κείμενο, οι ανελαστικές δαπάνες λειτουργίας (ηλεκτρ. ρεύμα, θέρμανση, ύδρευση, καθαριότητα, φύλαξη, ενοίκια κλπ) και οι συμβασιοποιημένες υποχρεώσεις ανέρχονται για το 2016 στα 18.500.000€.

«Με την εγκεκριμένη μέχρι σήμερα χρηματοδότηση από το Υπουργείο, βρίσκεται σε κίνδυνο ακόμη και η στοιχειώδης λειτουργία του ΑΠΘ. Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους φοιτητές μας εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από τη δημιουργικότητά μας και τις δικές μας δυνάμεις. Η περαιτέρω μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης δεν συνάδει με τον στόχο της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που απαιτεί η ελληνική κοινωνία. Οι Πρυτανικές Αρχές αναλογιζόμενες τη σοβαρότητα της κατάστασης διερευνούν τρόπους για την αντιμετώπισή της, ενώ προχωρούν στην άμεση δημοσιοποίησή της» αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΠΘ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.