Αποπέμπεται ο Βαρουφάκης από την κυβέρνηση;


Πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι ενδείξεις ότι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» για την επιβολή νέου Μνημονίου, με το όνομα «Συμβόλαιο» ή «Πρόγραμμα», θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Τόσο οι ακραίες και αλληλοσυγκρουόμενες δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και τα όσα λέει μέσα στο Eurogroup προκαλώντας την οργή των συναδέλφων του Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να στείλει σήμερα τον Γιάννη Βαρουφάκη στο σημερινό κρίσιμο συμβούλιο με «κηδεμόνα» τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι πληροφορίες για διάχυτη δυσφορία σε όλη την Ευρώπη κατά του Γιάννη Βαρουφάκη:

- «Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών δημιουργεί σύγχυση στο Eurogroup» , δήλώσε ο εκπρόσωπος των Σοσιαλοδημοκρατών για Ευρωπαϊκά θέματα Γιόαχιμ Πος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα» που προσθέτει ότι Γερμανοί διπλωμάτες σύστησαν σε Έλληνες συναδέλφους τους στις Βρυξέλλες ότι καλό είναι να αντικατασταθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης, αίτημα που ήδη έχει μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση και ο Γερμανός Πρέσβης στην Αθήνα.

- «Είναι σε άλλον πλανήτη. Ο καθηγητής (Βαρουφάκης) δίνει διαλέξεις στους αξιωματούχους» δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 Γάλλος αξιωματούχος, που μετέχει στην αντιπροσωπεία της χώρας του στο Eurogroup.

- «Είναι ώρα για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών να θέσει συγκεκριμένα αιτήματα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.