Απόλυτη ασφυξία: 2 ΟΧΙ και 1 σταγόνα από τον Ντράγκι στον Τσίπρα!


Σε πλήρες φιάσκο, που οδηγεί στην απόλυτη ασφυξία της ελληνικής οικονομίας από ρευστότητα, κατέληξε η περίφημη στρατηγική Τσίπρα απέναντι στους δανειστές της πατρίδας μας, καθώς σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι απέρριψε τα δύο αιτήματα της Ελλάδας, ενώ αύξησε τον ELA μόλις κατά 500 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο μόνος πραγματικά ισχυρός άνδρας της ΕΕ ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ δεν θα αγοράζει ελληνικά ομόλογα, τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, που θα πρέπει η κυβέρνηση να πληρώσει στην ευρωτράπεζα τα ομόλογα που αυτή κατέχει και λήγουν τότε.

Επίσης, ο κ. Ντράγκι απέρριψε και το ελληνικό αίτημα για αύξηση του πλαφόν της έκδοσης ελληνικών εντόκων γραμματίων πάνω από τα 15 δισ. ευρώ.

Τέλος, για την πολύπαθη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ο κ. Ντράγκι ανακοίνωσε την ελάχιστη αύξηση του έκτακτου μηχανισμού ELA μόλις κατά 500 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι η ΕΚΤ έχει μέχρι σήμερα δανείσει την ελληνική οικονομία με 100 δισ. ευρώ, διπλασιάζοντας τον συνήθη δανεισμό και φτάνοντας ήδη το 68% του ελληνικού ΑΕΠ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.