Από σήμερα τα ένσημα κάθε ασφαλισμένου online με το «ασφαλιστικό βιογραφικό»


Από σήμερα κάθε ασφαλισμένος μπορεί να έχει πρόσβαση στο «ασφαλιστικό βιογραφικό» του μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.atlas.gov.gr. Εκεί είναι στη διάθεσή του ο αριθμός ενσήμων, η ενημέρωση για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και ο υπολογισμός του ύψους της σύνταξης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταχωρηθούν οι κωδικοί του Τaxis και ο ΑΜΚΑ.

Προς το παρόν το σύστημα λειτουργεί με στοιχεία από το 1994 και μετά, για 5,35 εκατομμύρια ασφαλισμένους στη χώρα, ενώ μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το 100% της καταγραφής και για τα έτη πριν το 1994.

Ο Ενιαίος Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης συγκεντρώνει σήμερα δεδομένα με ποσοστό αξιοπιστίας άνω του 95% από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ και τους δύο μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ενώ στο τέλος του 2015 το σύστημα θα μπορεί να μετατρέψει την πλέον χρονοβόρα διοικητική διαδικασία της απονομής σύνταξης σε υπόθεση λίγων ημερών. Μέσα στο 2015 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, μέσω του οποίου θα εκδίδονται οι συντάξεις για όλα τα Ταμεία σε λίγες μόλις ημέρες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.