Από τον Έβρο προσπαθούν να περάσουν τώρα οι πρόσφυγες


Εναλλακτικούς τρόπους ψάχνουν πρόσφυγες και μετανάστες για να μπουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, με αρκετούς από αυτούς να κατευθύνονται πλέον προς τον Έβρο, μετά τα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο.

Χθες η αστυνομία της Τουρκίας απώθησε χιλιάδες πρόσφυγες που επιχειρούσαν να περάσουν τον Έβρο στο ύψος της Αδριανούπολης, αλλά στους γύρω λόφους παραμένουν χιλιάδες άλλοι περιμένοντας την ευκαιρία να φτάσουν πεζοί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι πρόσφυγες οργανώνονται μέσω facebook στην ομάδα «crossing no more». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι  υπάρχει σοβαρό ζήτημα ασφαλείας στα σύνορα, καθώς παραμένει κατεστραμμένο το κομμάτι του φράχτη του Έβρου που κατέρρευσε από την κακοκαιρία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η διαδικασία για την επισκευή θα ξεκινήσει και εντός των επομένων ημερών από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, με το συντονισμό του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Γιάννη Γιάγκου, πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Οι ευθύνες για τη μη αποκατάσταση του φράκτη βαραίνουν κυρίως τον τέως Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος φέρεται να ζητούσε 56.000 ευρώ από την ηγεσία της Αστυνομίας για να εκμισθώσει σκαπτικά μηχανήματα του Στρατού Ξηράς για την επισκευή…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.