Από όλη την Ευρωζώνη μόνο η Ελλάδα έχει ανάπτυξη!


«Επιστροφή στην ανάπτυξη» είναι ο τίτλος του κεφαλαίου, που αφιερώνει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη φθινοπωρινή έκθεσή της με τις προβλέψεις της ευρωπαϊκής οικονομίας. Συγκεκριμένα, η ΕΕ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3% του ΑΕΠ φέτος και στο 4,5% το 2015, τονίζοντας ότι μόνο η Ελλάδα, από τις χώρες της Ευρωζώνης θα έχει ανάπτυξη!

Παράλληλα, προβλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη, σχεδόν μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα, και πλεόνασμα του προϋπολογισμού από το 2016 για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, αποδεχόμενη πλήρως το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.

Έτσι, η Κομισιόν τονίζει ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014  με ετήσια επίδοση 0,6%, ανάπτυξη που θα ανεβεί στο 2,9% το 2015 και στο 3,7% το 2016. Επιπλέον, η Κομισιόν αναμένει σταδιακή μείωση της ανεργίας σε 25% το 2015 και 22% το 2016.

Όλα αυτά όμως, συνεχίζει η ΕΕ, μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο λόγω της «αβεβαιότητας στην εφαρμογή των πολιτικών», που αναμένεται να «συνεχίζουν να βαραίνουν» το επενδυτικό κλίμα στις αρχές του επόμενου έτους, υπονοώντας την πολιτική αστάθεια που επιχειρεί να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.