Αργός θάνατος και στο βάθος χρεοκοπία…


«Αργό θάνατο», χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη προβλέπει αν δεν γίνουν συμφωνίες ο Θάνος Βαμβακίδης, επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής G10 FX της BofA Merrill Lynch Global Research, μιλώντας σήμερα στο κανάλι CNBC.

«Χωρίς μια συμφωνία (με τους πιστωτές για μεταρρυθμίσεις), χωρίς επίσημη χρηματοδότηση, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει κάποια στιγμή το Μάιο και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πολύ αρνητικό σενάριο. Όσο περισσότερο υπάρχει καθυστέρηση, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος. Το σενάριο του Grexit δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Πρόκειται για ένα σενάριο αργού θανάτου που με ένα τρόπο το βιώνουμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει, προκειμένου να αποφευχθεί ένα ατύχημα» δήλωσε ο κ. Βαμβακίδης.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα αν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης δεν αντιμετωπιστούν κατά τη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου. Την ίδια ώρα, οι πολιτικοί αναλυτές των επενδυτικών εταιρειών Nomura, Alastair Newton και Frinda Wallnor δίνουν 40% πιθανότητες για ένα Grexit.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.