Αριστερή Πλατφόρμα Λαφαζάνη και ΝΔ συμφωνούν: Το Μνημόνιο και η Τρόϊκα έμειναν!


Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αντιτίθεται στην χθεσινή συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup και με άρθρο στο iskra.gr καλεί το λαό σε «ανυπακοή και ρήξη».

Το κείμενο έχει τίτλο «Σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας» και αναφέρει ότι μετά τη νέα συνεδρίαση του Eurogroup δρομολογείται ένα «νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων».

«Όπως αποδείχθηκε και στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων. Παράλληλα, απαιτούν σε κάθε περίπτωση να μην ακυρωθούν οι «μεταρρυθμίσεις» – απορρυθμίσεις που προώθησαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβέρνησης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων. Την ίδια ώρα, οι «νεοαποικοκράτες» των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά» αναφέρει στο άρθρο.

Ουσιαστικά η Αριστερή Πλατφόρμα συμφωνεί με τη ΝΔ, της οποίας ο εκπρόσωπος βουλευτής Κώστας Καραγκούνης δήλωσε, σχολιάζοντας το χθεσιμό Eurogroup: «Έρχονται τα ίδια τεχνικά κλιμάκια, οι ίδιοι άνθρωποι, της ίδιας Τρόικας, να συζητήσουν με τα ίδια Υπουργεία, για να εφαρμόσουν το ίδιο Μνημόνιο!Ας βρει ο ΣΥΡΙΖΑ καινούρια ψέματα. Τα ίδια δεν περνάνε πια!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.