Ασφυκτική η κατάσταση στον Πειραιά


Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά όπου ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων πλησιάζει τους 5.500.

Οι πρόσφυγες αρνούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μεταβούν σε κέντρα φιλοξενίας, καθώς θέλουν να φτάσουν στην Ειδομένη. Εκεί επικρατεί ηρεμία μετά την ένταση που προκλήθηκε από την ανυπόστατη φημολογία για άνοιγμα των συνόρων.

Όμως, κλειστή για δέκατη μέρα παραμένει η σιδηροδρομική σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρώπη στην Ειδομένη από ομάδα διαμαρτυρόμενων μεταναστών και προσφύγων που αρνούνται να αποχωρήσουν από τις σιδηροτροχιές τις οποίες και έχουν καταλάβει.

Πολύ μικρές είναι πλέον οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές «πρόκειται για εντυπωσιακή μείωση σε σχέση με το τι είχε παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων και συγκεκριμένα οι 2696 μπήκαν στην Ελλάδα τις τρεις πρώτες μέρες της συμφωνίας και προπάντων την πρώτη, δείχνει ότι ο αριθμός των όσων περνάν στην Ελλάδα βαίνει συνεχώς μειούμενος. Έχει μαθευτεί απέναντι ότι πλέον η Ελλάδα δεν αποτελεί δρόμο μετάβασης προς την Ευρώπη».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.