Αυξάνονται και πάλι οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά


Στα νησιά του βορείου Αιγαίου μέχρι σήμερα τα χαράματα αποβιβάσθηκαν συνολικά 729 άτομα, ενώ εναπομείναντες με το παλιό καθεστώς καταγραφής, οι οποίοι σταδιακά αναχωρούν για την υπόλοιπη Ελλάδα ή απελαύνονται εφόσον είναι βορειοαφρικανοί ή Πακιστανοί είναι 648 στη Μυτιλήνη, 29 στη Χίο και 212 στη Σάμο. Στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο παραμένουν 2.260 άτομα, στη Χίο 1.449 και στη Σάμο 218.

Τουλάχιστον 200 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν αποβιβασθεί από το πρωί στη Λέσβο. Οι περισσότεροι περισυνελέχθησαν από σκάφη του Λιμενικού σώματος και της Frontex. Οι περισσότεροι από αυτούς, όπως και οι περισσότεροι από όσους αποβιβάσθηκαν χθες, είναι Πακιστανοί.

Ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ μετέδωσε ότι χθες το βράδυ ένταση που προκλήθηκε μεταξύ Αφγανών και Ιρακινών κατέληξε σε τραυματισμό ενός Ιρακινού, ο οποίος με τραύμα στην πλάτη και στο κεφάλι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Χίου.

Εδώ και μέρες στη Χίο και με δεδομένη την πληροφορία ότι θα υπάρξουν επαναπροωθήσεις αυτών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο, οι ομάδες των Αφγανών διαμαρτύρονται κατά τη διάρκεια του βραδινού συσσιτίου, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.