Αυτή ήταν κωλοτούμπα! (η 6η… και βλέπουμε…) – Τί έλεγε προεκλογικά ο Βαρουφάκης


Την πιο μεγάλη, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, κωλοτούμπα στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο καλογυμνασμένος Γιάννης Βαρουφάκης, ανακοινώνοντας «έτσι ξαφνικά» στους Financial Times ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν προτίθεται να ζητήσει διαγραφή του χρέους αλλά «ανταλλαγή» του!

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η «ανταλλαγή χρέους» θα περιλαμβάνει δύο είδη νέων ομολόγων. Τα πρώτα θα είναι «ομόλογα συνδεδεμένα με το ρυθμό ανάπτυξης του ονομαστικού ΑΕΠ» και θα δοθούν ως αντάλλαγμα στις ευρωπαϊκές χώρες που δάνεισαν την Ελλάδα μέσω του Μνημονίου, ενώ τα δεύτερα θα είναι «αέναα ομόλογα», που δεν θα εξοφληθούν ποτέ και θα καταβάλλονται μόνο τόκοι, τα οποία θα δοθούν ως αντάλλαγμα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου χρειάστηκε μόλις 8 ημέρες από την εκλογή της, για να ομολογήσει ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, λέγοντας φτηνά προεκλογικά ψέματα για διαγραφή του χρέους, ακόμη και μονομερώς… Έτσι, αντικατέστησε τη διαγραφή του χρέους με την χρονική επιμήκυνσή του (που επεδίωκε η κυβέρνηση Σαμαρά!), την οποία τώρα προσπαθεί να βαφτίσει ως «κούρεμα», όπως επέμεινε στο Mega ο θλιβερός Ευκλείδης Τσακαλώτος…

Την «προθυμία της Ελλάδας να παραιτηθεί από την απαίτηση για κούρεμα χρέους» χαιρέτισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίκαελ Ροτ, προσθέτοντας ότι ένα κούρεμα χρέους δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη συναίνεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Γι αυτό είμαι ευτυχής για την ελληνική παραίτηση. Η συνεργασία είναι καλύτερη από τη σύγκρουση» πρόσθεσε ο κ. Ροτ.

Ας θυμηθούμε ότι προεκλογικά ο Γιάννης Βαρουφάκης έλεγε για την επιμήκυνση που επεδίωκε ο Αντώνης Σαμαράς: «Ζητώντας επιμήκυνση, ζητάμε σκοινί για να κρεμαστούμε»!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.