Αυτοί είναι οι σταθμοί της Γραμμής 4 του Μετρό


Αλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νηαρ Ηστ, Ιλύσια, Ζωγράφου και Γουδή είναι οι 14 σταθμοί της νέας Γραμμής 4 του Μετρό, η δημοπράτηση της οποίας θα γίνει τον ερχόμενο μήνα, θα έχει μήκος 11,9 χλμ, θα κοστίσει 1,25 δισ. ευρώ και θα λειτουργήσει το 2022.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας, υποδεχόμενος τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Γενικό Γραμματέας του Υπουργείου Στράτο Σιμόπουλο, στο εργοτάξιο του Κορυδαλλού όπου έφτασε το Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων «Ιππόδαμος», έχοντας διανοίξει 2.110 μέτρα σήραγγας της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό από τον σημερινό τερματικό σταθμό Αγια Μαρίνα προς το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ήδη, ο «Μετροπόντικας» έχει διανοίξει το 1/3 της επέκτασης της Γραμμής 3 και τον Μάιο του 2015 αναμένεται να φτάσει στη Νίκαια, με επόμενους σταθμούς τα Μανιάτικα, τον Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο. Η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2017, και έτσι η διαδρομή από το μεγαλύτερο λιμάνι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνεται σε 45 λεπτά.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.