Αυτοί κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο


Το πόρισμα του Εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκάλυψε η εκπομπή “Δίκη” στον ΣΚΑΪ. Στο πόρισμα κατονομάζονται ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Κουρίδης.

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει αυξήσει τον αριθμό των κατηγορούμενων σε 25 και ερευνά 4 αγώνες που δεν περιέχονται στο πόρισμα, αλλά ούτε και στους φακέλους των ύποπτων αγώνων της UEFA.

Η εκπομπή έφερε στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα των 10 διαιτητών, για τους οποίους υπήρξε εισαγγελική εντολή και το ΣΔΟΕ άνοιξε τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτοί οι διαιτητές είναι οι Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Αρετόποπουλος, Γιώργος Δασκαλόπουλος, Σταύρος Μάνταλος, Δημήτρης Θάνος, Σταύρος Τριτσώνης, Γιώργος Κομίνης, Θανάσης Γιάχος, Μιχάλης Κουκουλάκης και Δημήτρης Στυλιάρας.

Επίσης η εκπομπή αποκάλυψε ότι υπάρχει και 6ος διαιτητής της Super League που έλαβε κλήση από τον ανακριτή διαφθοράς κατηγορούμενος για κακούργημα, ενώ παρουσίασε στοιχεία της εισαγγελικής πρότασης για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011. Τέλος, διώκεται πλημμεληματικά ο Πρόεδρος της Superlague Γιώργος Μποροβήλος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.