Αυτοκτόνησε ο πιλότος, λένε Γάλλοι ειδικοί


Γάλλοι ειδικοί επιστήμονες, που μίλησαν AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων), εκτιμούν ότι η πτώση του αεροπλάνου της Germanwings πιθανώς οφείλεται σε απόφαση αυτοκτονίας του συγκυβερνήτη που έμεινε κλειδωμένος στο πιλοτήριο, αφού για να αρχίσει το αεροπλάνο πορεία καθόδου 11 λεπτών, σαν προσγείωση, πρέπει να γίνουν συνειδητές και πολύ προσεκτικές.

κινήσεις μέσα στο πιλοτήριο.

Οπως αναφέρει το AFP, οι ήχοι μέσα στο πιλοτήριο που καταγράφηκαν στο μαύρο κουτί είναι καθαροί: «Στην αρχή της πτήσης ακούς το πλήρωμα να μιλάει φυσιολογικά. Μετά ακούς το ένα κάθισμα να πηγαίνει προς τα πίσω, την πόρτα να ανοίγει και μετά να κλείνει. Μετά δεν ξανακούγονται ομιλίες μέχρι να γίνει η συντριβή. Είτε πρόκειται για μία μη φυσιολογική αλλά απολύτως συνειδητή απόφαση των πιλότων, είτε δείχνει ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πτώση για κάποιο λόγο» αναφέρει το πρακτορείο.

Νωρίτερα, οι New York Times πρώτοι αποκάλυψαν το περιεχόμενο του μαύρου κουτιού, όπου ακούγεται ο κυβερνήτης, που είχε βγει για λίγα λεπτά από το πιλοτήριο, να χτυπάει την πόρτα για να μεπει και, επειδή δεν παίρνει απάντηση, να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα και να μπει. Λίγο αργότερα το σήμα κινδύνου από το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων του αεροσκάφους ακούγεται, όταν το αεροπλάνο πλησιάζει το βουνό.

Τα ονοματα των πιλοτων δεν έχουν ανακοινωθεί, ενώ το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως ο κυβερνήτης ήταν έμπειρος με περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη Airbus στο ενεργητικό του, ενώ ο συγκυβερνήτης, ο οποίος είχε μείνει στο πιλοτήριο, είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες και είχε προσληφθεί πριν από ενάμιση χόνο, το φθινόπωρο του 2013.

Η Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings, δεν έχει επιβεβαιώσει τα παραπάνω δημοσιεύματα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.