Βαρουφάκης: «Η Εκκλησία στην Ελλάδα δεν φορολογείται όπως θα έπρεπε»


«Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία και δεν φορολογείται όπως θα έπρεπε… Η ορθόδοξη εκκλησία θα μπορούσε να συνεισφέρει στην εξισορρόπηση του δημοσιονομικού χρέους. Το πρόβλημα είναι ότι η μεγάλη περιουσία που διαθέτει δεν της προσφέρει ένα υψηλό εισόδημα για να μπορέσει να φορολογηθεί».

Αυτά, μεταξύ άλλων, δηλώνει για την ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας και τη φορολόγησή της ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο γαλλικό σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo, στο δεύτερο τεύχος του μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε τον προηγούμενο μήνα από φανατικούς ισλαμιστές.

Η δήλωση Βαρουφάκη ανησύχησε ιδιαίτερα στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, τα οποία γνωρίζουν τις δύο προεκλογικές υποσχέσεις που φέρεται να έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας: αυτήν προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι δεν πρόκειται να «πειράξει» την Εκκλησία, αλλά και εκείνη προς κάποιους ηγουμένους του Αγίου Όρους ότι θα τους χρηματοδοτήσει με μεγάλα κονδύλια από το ΕΣΠΑ, αν τον στηρίξουν στις πρόσφατες εκλογές…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.