Βαρουφάκης εκθέτει Τσίπρα: ήθελε το “ναι” στο δημοψήφισμα!


Ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αποκάλυψε ότι είχε στο μυαλό του την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή! Ο κ. Βαρουφάκης εμπλέκει στα σχέδια για Grexit τονΑλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Δραγασάκη, δηλώνοντας στον Real 97,8 πως με δική τους εντολή ξεκίνησε τα σχέδια για επιστροφή στη δραχμή!

Νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ABC ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η συμφωνία που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες είναι μία νέα συνθήκη των Βερσαλλιών, όπως αυτή που στοιχειώνει την Ευρώπη. Μιλά ακόμα και για πραξικόπημα, λέγοντας ότι στο πραξικόπημα του ΄67 χρησιμοποιήθηκαν τα τανκς και τώρα οι ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τράπεζες για να καταλάβουν την εξουσία και να πάρουν τη δημόσια περιουσία.

Ο κ. Βαρουφάκης περιγράφει επίσης ένα κλίμα ηττοπάθειας στο Μαξίμου το βράδυ που βγήκε το «όχι» στο δημοψήφισμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του  ήλπιζαν να βγει το «ναι»! «Εκείνη τη στιγμή αναγκάστηκα να πω στον πρωθυπουργό: αν θέλετε να αξιοποιήσετε την έξαψη της δημοκρατίας έξω από αυτό το κτίριο, μπορείτε να βασίζεστε πάνω μου. Αν όμως δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το μεγαλειώδες ‘όχι’ σε μια μάλλον παράλογη πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων μας τότε θα χαθώ μέσα στη νύχτα» αναφέρει χαρακτηριστικά για τη νύχτα του δημοψηφίσματος» είπε.

Μετά από τον χθεσινό πρυμαγδό συνεντεύξεων, ο Γιάννης Βαρουφάκης έγραψε στο λογαριασμό του το twitter για το Grexit: «Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit, ωστε να μην μας επιβληθεί».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.