Βαρουφάκης, Σακελλαρίδης, Λαπαβίτσας κατά …Βαρουφάκη!


«Κόλαση» στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του Γιάννη Βαρουφάκη, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ότι «η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με το 60-70% του υφιστάμενου προγράμματος και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποφευχθεί η χρεοκοπία».

Σήμερα στον ANT1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης διέψευσε τον Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής που εκπροσωπεί (!): «Το μνημόνιο έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Με αποφασιστικότητα θα κάνουμε πράξη τη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει» δήλωσε, ενώ, για τα όσα είπε χθες στο Βερολίνο ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι αυτό δε συμβαίνει σε καμία περίπτωση και οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο.

Στο ίδιο, με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, «μήκος κύματος» ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στον Βήμα 99,5, αποδόμησε τον συνάδελφό του Γιάννη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «αυτό είναι εκτός της γραμμής του κόμματος που πάντα κατέρριπτε συνολικά το Μνημόνιο».

Αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης σήμερα καταφέρθηκε κατά του …χθεσινού εαυτού του, ρίχνοντας την ευθύνη στη …μετάφραση, λες και όσοι ξέρουν αγγλικά και τον άκουσαν, δεν κατάλαβαν σωστά…

«Είπατε ότι συμφωνείτε με το 70% του Μνημονίου;» ρωτήθηκε από δημοσιογράφο. «Δεν είπα τέτοιο πράγμα. Δεν είναι το Μνημόνιο αυτή η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις. Το Μνημόνιο είναι αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που μας προτείνουν είναι καλές. Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο» απάντησε, αποδεικνύοντας την τρικυμία που κυριαρχεί στο ξυρισμένο κρανίο του…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.