Βαρουφάκης: Συζητάμε παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό και εργασιακό


«Η συμφωνία θα είναι μια και καλή. Αρκετά τράβηξε αυτή η διαπραγμάτευση, θα έχει και ασφαλιστικά και εργασιακά και το χρέος», δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης στον Βήμα 99,5, που πρόσθεσε ότι υπάρχει σύγκλιση στα περισσότερα μέτωπα και καθημερινή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ενώ καταληκτική ημερομηνία παραμένει πάντα η 30ή Ιουνίου, οπότε και λήγει η δεύτερη παράταση του Μνημονίου.

Για τον ΦΠΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε συμφωνήσει αλλά έχει επέλθει μια συμφωνία στο μοντέλο για να μιλάμε για τα ίδια νούμερα… Η τελική (ελληνική) πρόταση έχει τρεις συντελεστές». Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να συζητείται φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, τονίζοντας ότι η πρόταση απεσύρθη λόγω της «σθεναρής αντίστασης του Υπουργείου Οικονομικών», αν και ο ίδιος προχθές έκανε λόγο για φόρο στις αναλήψεις μέσω ΑΤΜ μιλώντας στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το Υπουργέιο του.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «απαράδεκτο φόρο». «Δεν μπορώ να τον υπερασπιστώ ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Δεν έχουμε αποφασίσει αν θα τον διατηρήσουμε, είναι κομμάτι της διαπραγμάτευσης. Ίσως αποδεχθούμε αδικίες για ένα ορισμένο διάστημα για να αποφευχθούν άλλες αδικίες. Με το πού θα κλείσει η διαπραγμάτευση, θα δούμε τι ισοδύναμα μέτρα υπάρχουν ώστε η αποκρουστικότητα του ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί» πρόσθεσε για έναν φόρο, που προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι θα καταργούσε «διά ροπάλου»…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.