Βγενόπουλος: Πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη


Απροκάλυπτες και αθέμιτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Marfin Invstment Group (MIG) Ανδρέας Βγενόπουλος, μετά την αρχειοθέτηση από της Εισαγγελία Εφετών των εναντίον του καταγγελιών. Μάλιστα, ο κ. Βγενόπουλος κατονόμασε ως παρεμβαίνοντες τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσίνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαξεβάνη.

«Στις 12 Ιανουαρίου του 2012, ο δημοσιογράφος (σ.σ. Κώστας Μπαξεβάνης) είχε έρθει στο γραφείο μου και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες, προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, και θα μπορούσε να βοηθήσει. Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης ο κ. Βαξεβάνης απέκτησε πολιτικά ερείσματα, κάτι που του επέτρεπε να επεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Τα  διάφορα θέματα που αναφέρει αναβιβάζονται από ορισμένα όργανα της δικαιοσύνης ως θέματα, ενώ με παραινέσεις του παρακινεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερωτήσεις σε υπουργούς» τόνισε ο κ. Βγενόπουλος. Ο Πρόεδρος του MIG υπενθύμισε ότι ο δημοσιογράφος έχει ήδη καταδικαστεί για συκοφαντία σε δύο μηνύσεις, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του άλλες 17.

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι η εφημερίδα «Έθνος» και ο δημοσιογράφος της Δήμος Βερύκιος αποκάλυψαν ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρεμβαίνει αποκάλυπτα σε ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, καθορίζοντας ο ίδιος σε ποιους δικαστικούς ανατίθενται υποθέσεις για τις οποίες ενδιαφέρεται.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.