Βεβήλωσαν τον Άγνωστο Στρατιώτη οι αναρχικοί με την ανοχή της κυβέρνησης


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το κέντρο της Αθήνας για πάνω από 5 ώρες, με επίκεντρο το Πολυτεχνείο απ’ όπου αναρχικοί εξαπέλυαν βόμβες μολότωφ εναντίον των αστυνομικών. Η οδός Στουρνάρη φλεγόταν, αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και πύρινα οδοφράγματα στήθηκαν στους γύρω δρόμους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πορεία αναρχικών με σκοπό τη διαμαρτυρία για τις φυλακές τύπου Γ, την απελευθέρωση του δολοφόνου τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, την παύση των διώξεων όσων συνελήφθησαν έξω από την Πρυτανεία, την κατάργηση του νόμου κατά της τρομοκρατίας, αλλά και τη συμπαράσταση τους στους «πολιτικούς κρατούμενους», δηλαδή τους δολοφόνους και εγκληματίες της 17 Νοέμβρη και των Πυρήνων της Φωτιάς.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι αναρχικοί βεβήλωσαν, με την ανοχή της κυβέρνησης, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τη Βουλή, στα τειχεία των οποίων έγραψαν συνθήματα με σπρέι. Στη συνέχεια, μόλις 70-80 άτομα κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο, όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα και έσπασαν πεζοδόμια.

Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν αρκετές φορές, χρησιμοποιώντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Οι αναρχικοί κλείστηκαν στη συνέχεια μέσα στο Πολυτεχνείο και από τον προαύλιο

χώρο του εκτόξευσαν μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα αλλά και φωτοβολίδες. Τα ΜΑΤ διατάθηκαν από την κυβέρνηση να κρατήσουν για άλλη μια φορά αμυντική στάση.

Τελικά, τις πρωινές ώρες σήμερα έγιναν 9 συλλήψεις και 21 προσαγωγές αναρχικών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.