Γενική 24ωρη απεργία την Πέμπτη
σε όλη την Ελλάδα


Την ερχόμενη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου απεργούν σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, συμμετέχοντας στην γενική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην οποία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της χώρας στην πανελλαδική απεργία, ενώ θα απεργήσουν και οι έμποροι. Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα παραμείνουν την Πέμπτη όλα τα λιμάνια της χώρας, ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Πέμπτη οι συρμοί του μετρό, ενώ από την έναρξη της βάρδιας εως και της 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ εως και την λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Πέμπτη τα τρένα του ΟΣΕ, θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας). Η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε επίσης συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, ενώ σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί κι αυτή τα μέλη της να συμμετάσχουν.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.