Γιάννα για Πρόεδρος!


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραμένει η πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εφόσον ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ αποδεχθεί την αντικατάσταση του Έλληνα Επιτρόπου από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που θα ανατρέψει την οριακή κεντροδεξιά πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή.

Αν τελικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραμείνει στις Βρυξέλες, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί ο επόμενος Πρόεδρος να προέρχεται από την Κεντροδεξιά, ώστε να εμπεδώσει ένα συναινετικό προφίλ στην κοινή γνώμη. Εφόσον του το επιτρέψουν οι πιο ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορίες φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα να προκρίνει την υποψηφιότητα της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Η Πρόεδρος των επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας είναι το πρόσωπο διεθνούς εμβέλειας, που έχει ανάγκη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς είναι γνωστές οι στενές σχέσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου με τις ΗΠΑ, με χαρακτηριστικότερη τη συνεργασία της με τον Μπιλ Κλίντον, αλλά και το προ ημερών άρθρο-παρέμβαση στην Huffington Post υπέρ του Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, η Γιάννα Αγγελοπούλου έσπευσε τη βραδιά των εκλογών να δηλώσει πρώτη στον Alpha ικανοποιημένη από την πολιτική αλλαγή. «Πιστεύω και πάντα πίστευα στην ανάγκη των αλλαγών. Τις αλλαγές τις ορίζουν οι άνθρωποι» είχε τονίσει τότε, προσθέτοντας με νόημα ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα. «Όταν μου ζήτησαν να κάνω πράγματα για τη χώρα μου, τα έκανα».

Παράλληλα, εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι δεν φαίνεται τυχαίο το εξωπραγματικό 49%, που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης, τόπο κατοικίας της Γιάννας Αγγελοπούλου… Είναι εντυπωσιακό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε το υψηλότερο ποσοστό του στη γιγαντιαία Β’ Αθηνών στον πιο πλούσιο Δήμο της περιφέρειας αυτής, αφήνοντας σημαντικά πίσω λαϊκές συνοικίες όπως η Καισαριανή, η Αγία Βαρβάρα και τα Λιόσια…

Τέλος, έχει γραφτεί στο παρελθόν η γοητεία, που φαίνεται να ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας στα παιδιά της Γιάννας Αγγελοπούλου, ενώ και ο σύζυγός της Θεόδωρος Αγγελόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τον Γιάννη Βαρουφάκη, αφού ο πατέρας του Υπουργού Οικονομικών διετέλεσε επικεφαλής της Χαλυβουργικής και στενότατος συνεργάτης του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, πατέρα του Θεόδωρου και εμβληματικής μορφής της σύγχρονης ελληνικής επιχειρηματικής ιστορίας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.