Κατάρρευση της ΕΕ εξαιτίας του προσφυγικού βλέπει ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου


Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν μίλησε για τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, ενόψει της συνόδου κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το θέμα.

Ο κ. Άσελμπορν, η χώρα του οποίου έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, υποστηρίζει ότι οι λανθασμένοι εθνικισμοί διάφορων χωρών μπορεί «να οδηγήσουν ακόμη και σε κανονικό πόλεμο». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να καταρρεύσει. Αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα γρήγορα, αν η απομόνωση αντί για την αλληλεγγύη γίνει κανόνας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», δήλωσε ο υπουργός στο Γερμανικό Πρακτορείο, και πρόσθεσε ότι ακόμη και η Συνθήκη Σένγκεν απειλείται. Οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν αποτελούν κατάργηση της Συνθήκης, αλλά έχουν στόχο «να γνωρίζουμε ποιος, γιατί έρχεται σε εμάς ή ζητεί προστασία», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Υπάρχουν πολιτικοί και κόμματα, τα οποία «εκμεταλλεύονται συνειδητά» το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης για να προκαλέσουν την ανησυχία των πολιτών και αυτό ακριβώς πρέπει να καταπολεμήσει η ΕΕ, είπε ο Άσελμπορν.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.