Γιούνκερ: Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα,
όχι τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο πρακτορείο ΜΝΙ, δήλωσε ότι από την πορεία των συνομιλιών ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους της ενισχύεται η αίσθηση αποφυγής της χρεοκοπίας.

Για την επίτευξη συμφωνίας είπε ότι θα πρέπει να είναι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, ενώ υποστήριξε ότι εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει γίνει πολύ υπεύθυνος, αλλά ότι έχει αμφιβολίες για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει πολλές τάσεις, αναφέροντας: «Το κόμμα του δεν είναι κανονικό κόμμα. Σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό, τον εμπιστεύομαι, αλλά δεν εμπιστεύομαι το κόμμα του, γιατί είναι ένα μείγμα τόσο πολλών τάσεων».

Επίσης τόνισε ότι όποια συμφωνία ληφθεί απαιτεί και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ένα Grexit ή Graccident ή χρεοκοπία δεν θα επηρεάσει μόνο την Ελλάδα, είπε ο ίδιος. Τέλος, μιλώντας για τον Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε ότι δεν βοηθά στη διαδικασία και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, ενώ τάχθηκε κατά του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών υπογραμμίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.