Γιούνκερ, Ρέντσι, Σουλτς, Ολάντ και Μέρκελ: Έλληνες, μείνετε Ευρώπη!


«Καλώ τους Έλληνες να πουν «ναι» την Κυριακή, όποιο κι αν είναι το ερώτημα που μπορεί να αλλάξει, και την ελληνική κυβέρνηση να πει στο λαό την αλήθεια. Το «όχι» θα είναι καταστροφικό. Όλος ο πλανήτης ξέρει πως το «όχι σημαίνει, ανεξαρτήτως ερωτήματος, καθώς ακόμα δεν το ξέρουμε, πως η Ελλάδα λέει «όχι» στην Ευρώπη».

Με αυτή τη δραματική έκκληση ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε από τους Έλληνες «να μην αυτοκτονήσουν» την Κυριακή, αλλά να ψηφίσουν «Ναι» και να μείνουν στην ΕΕ.

Μαζί και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Το ζήτημα είναι: Το ελληνικό δημοψήφισμα δε θα είναι ένα ντέρμπι της Ευρωπαικής Επιτροπής κατά του Τσίπρα, αλλά του ευρώ εναντίον της δραχμής. Αυτή είναι η επιλογή».

Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. «Το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει την Τρίτη το βράδυ και το δημοψήφισμα την Κυριακή. Πρέπει να βρεθούν τρόποι για να καλυφθεί αυτό το κενό. Η ψήφος της Κυριακής δεν είναι μόνο για το πρόγραμμα αλλά για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αλλά και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ, με έναν έμμεσο υπαινιγμό ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε Grexit, επεσήμανε ότι «η Ευρώπη είναι πλέον σε θέση να αντεπεξέλθει πολύ καλύτερα σε ενδεχόμενο Grexit από ότι παλιότερα».

Την αρχή των διαδοχικών ευρωπαϊκών εκκλήσεων προς τους Έλληνες να μείνουν στην ΕΕ έκανε το πρωί ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.