Γιούνκερ: όχι στο Grexit αλλά και όχι συμφωνία σήμερα


«Θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit. Είμαι κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ… Κανείς δεν μπορεί να θέλει να πετάξει την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη. Χρειάζεται να κατανοήσουμε τι σημαίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν σαρωτικά όχι, αλλά σε ένα κείμενο το οποίο δεν υφίσταται» είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επίσης, σημείωσε ότι θα ζητήσει από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να εξηγήσει την ψήφο των Ελλήνων, τονίζοντας ότι «πρέπει να επιδείξουμε σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία». Σημείωσε, επίσης, ότι θα ήθελε εξηγήσεις όσον αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος. «Θα σας ρωτήσω αναλυτικά τι ερώτημα τέθηκε. Αλλά ας μην παρατείνουμε τη διασκέδαση εδώ μέσα» είπε, σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Στην Ευρώπη δεν φεύγει κανείς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κάθεται και διαπραγματεύεται μέχρι το τελευταίο λεπτό. Λύση σήμερα για το ελληνικό ζήτημα δεν θα υπάρξει» είπε επίσης ο κ. Γιούνκερ, αποδοκιμάζοντας την απόφαση Τσίπρα για ξαφνική αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.