Γλέζος: «Σας κλέψαμε την ψήφο – Κίνδυνος διάσπασης στην Ελλάδα»


«Ο κίνδυνος (να διαρραγεί η ενότητα της Ελλάδας) υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της» τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος στον απόηχο του χθεσινού άρθρου-«βόμβα» για εξαπάτηση του λαού από το κόμμα του στις πρόσφατες εκλογές.

Στο πολύκροτο άρθρο του στην ιστοσελίδα της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ «Ενεργοί Πολίτες» των οποίων ηγείται, ο Μανώλης Γλέζος ζητούσε «Συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό για το γεγονός ότι «συνήργησε» στην «ψευδαίσθηση» των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ζητούσε να συγκληθούν σε κάθε βαθμίδα όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει η απόφαση-συμβιβασμός της κυβέρνησης Τσίπρα με την τρόϊκα των δανειστών.

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους δεν έχει αλλάζει πραγματικά την κατάσταση, αλλά μόνο σαν να βαφτίζεις το κρέας ψάρι…. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός ψήφισε τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της λιτότητας, των μνημονίων και της τρόικα…. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα» αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.