Γ. Πανούσης: Ο Βαρουφάκης δρα
“στο όριο υπονόμευσης της δημοκρατίας”


O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη, είπε ότι θεωρεί ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης «παίζει στο όριο της υπονόμευσης της Δημοκρατίας».

Όταν ρωτήθηκε για το αν αν γνώριζε για την κρυφή δραστηριότητα του κ. Βαρουφάκη σχετικά με την εφαρμογή παράλληλου νομίσματος, ο κ. Πανούσης απάντησε: «Προφανώς δεν το γνώριζα. Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο στο Υπουργικό Συμβούλιο. Έχουμε Σύνταγμα και νόμους, αυτά πρέπει να τηρούμε. Παίζουν στο όριο της υπονόμευσης της δημοκρατίας. Να μη μιλήσω για εσχάτη προδοσία. Χρειάζεται προσοχή. Αν θες να παίξεις στην αστική δημοκρατία θα πρέπει να τηρείς τους όρους. Όλα αυτά περί νομίσματος, δεν είναι απλά προσωπικά δεδομένα. Είναι μια υπονόμευση της δημοκρατίας. Αισθάνεται κανείς ότι από μόνοι τους έχουν καθιερώσει μια λαϊκή δημοκρατία χωρίς θεσμούς».

Ερωτώμενος για το αν όλα αυτά χρήζουν δικαστικής έρευνας, ο κ. Πανούσης απάντησε: «Προφανώς χρήζουν δικαστικής έρευνας. Όμως αυτά τα πράγματα αργούν. Το πρώτο στάδιο είναι η πολιτική απαξία. Ότι κάποιοι έγιναν ανάξιοι κατοχής τέτοιων αξιωμάτων. Αυτό είναι συμβολικά πιο ισχυρό από τα ειδικά δικαστήρια. Η οικονομική πολιτική μπορεί να αποτύχει, να έχει λάθος. Από την άλλη υπάρχει ο δόλος. Αν είναι σχέδιο. Ο ίδιος καίει τον εαυτό του και στο επίπεδο το νομικό. Είχε σχέδιο και δείχνει σχέδιο. Δεν αντεκδικείται τον Τσίπρα. Παίζει ένα παιχνίδι, έναν ρόλο. Αυτή η ιστορία έχει μια πολιτική χροιά. Κάπου θα καταλήξει πολιτικά. Μπορεί να έχει να κάνει με κόμμα, με προσπάθεια απαξίωσης του πρωθυπουργού, στην δημιουργία ενός άλλου ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως έχει μια πολιτική χροιά».

Για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ότι «ο Τσίπρας είναι σε δύσκολη θέση. Βλέπω ότι προσπαθεί για την ενότητα, όμως δεν βγαίνει εύκολα. Θα έρθει σύντομα σε σύγκρουση με τον εαυτό του και με την Ιστορία. Πρωθυπουργός γίνεσαι με τις ψήφους. Ηγέτης όμως με τις σημαντικές αποφάσεις».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.