Δεν αποκλείει κούρεμα καταθέσεων ο Μάρδας


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για κούρεμα των καταθέσεων.

«Δεν ξέρω κάτι τέτοιο και τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ. Υπάρχει και μια οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα. Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα» είπε για το κούρεμα των καταθέσεων ο κ. Μάρδας, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως.

«Λόγω των εξελίξεων θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε το παλαιό καθεστώς. Από την Πέμπτη θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ όπου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται εκ μερους των τραπεζών. Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη… Δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες» κατέληξε ο κ. Μάρδας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.