Δεν βλέπουν με καλό μάτι την ένταξη της Τουρκίας CDU και CSU


Αντίδραση από πολλά στελέχη των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών συναντά η πρόθεση της Άνγκελα Μέρκελ να δώσει το «πράσινο φως» για πιο γρήγορες ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας στην ΕΕ.

Η Γερμανία πιέζεται για μια πιο σκληρή γραμμή για τους πρόσφυγες, και η Καγκελάριος Μέρκελ θεωρεί ότι η Τουρκία μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια διαχείρισης των προσφυγικών εισροών. Παρόλ’ αυτά, η διάθεση της Μέρκελ να συμβάλει στην προώθηση των συνομιλιών για ένταξη της Άγκυρας στην ΕΕ βρίσκει επιφυλακτικούς βουλευτές του CDU και του CSU.

«Δεν θα πρέπει να κάνουμε πάρα πολλές παραχωρήσεις προς την Τουρκία: Η ένταξη στην ΕΕ δεν είναι στην ημερήσια διάταξη» είπε στην εφημερίδα Die Welt η Γκέρντα Χάσελφελντ, ανώτερο στέλεχος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (CDU).

«Για μένα μια ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αποκλείεται» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του CSU Στέφαν Μάγιερ στην ίδια εφημερίδα.

«Πρέπει να σταματήσουμε το κύμα προσφύγων. Δεν θα πρέπει να είναι ταμπού να εξετάσουμε αν θα πρέπει να οχυρώσουμε τα σύνορα» δηλώνει από την πλευρά του ο βουλευτής του CDU Κρίστιαν Φον Στάτεν.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.