Δεν το χωράει ανθρώπινος νους!


«Η πράξη του συγκυβερνήτη μας αφήνει άφωνους και σε κατάσταση σοκ. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μας. Είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε»!

Αυτά δήλωσε συγκλονισμένος σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ομίλου της Lufthansa Κάρστεν Σπορ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εισαγγελέα της Μασσαλίας ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Αirbus A320 της Germanwings (θυγατρικής της Lufthansa) Aντρέας Λούμπιτς (φωτογραφία) αυτοκτόνησε, παρασύροντας σε τραγικό θάνατο τους 149 επιβάτες και πλήρωμα του αεροσκάφους οδηγώντας το στις γαλλικές Άλπεις.
Ο Σπορ διευκρίνισε ότι οι πιλότοι του ομίλου υποβάλλονται σε σειρά ψυχολογικών και ιατρικών τεστ με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, αλλά όταν είναι πλέον σε ενεργό υπηρεσία, δεν διεξάγονται ψυχολογικά τεστ, παρά μόνο ιατρικές εξετάσεις.
«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες επιλογής και στην ικανότητα των πιλότων μας και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάγκη να αλλάξουμε τις διαδικασίες για ένα μεμονωμένο περιστατικό» επέμεινε ο Σπορ, προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες αυτές είναι οι ίδιες για όλες τις εταιρείες του ομίλου της Lufthansa.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της Μασσαλίας είχε ανακοινώσει ότι από την επεξεργασία των δεδομένων των μαύρων κουτιών του μοιραίου αεροσκάφους ο συγκυβερνήτης του Airbus κλείδωσε το πιλοτήριο, «επέτρεψε εσκεμμένα την πτώση του αεροπλάνου» και είχε όπως φαίνεται «τη βούληση να καταστρέψει» το αεροσκάφος, αποκλείοντας σ’ αυτή την φάση των ερυενών την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.