Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει δημοσιογράφος του Channel 4


Ο Πολ Μέισον, δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4, σχολιάζει στο προσωπικό του blog τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στη διαπίστωση του ΔΝΤ πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βρει τα 11 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβάλλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέχρι το τέλος του Αυγούστου, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διασπαστεί προκειμένου να διασώσει τη χώρα.

Ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παραιτηθεί μπροστά στο ενδεχόμενο ενός «ανέντιμου» συμβιβασμού, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπασθεί, και θα στηριχθεί από το “Ποτάμι”, ώστε να υπάρξει συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ο ίδιος, παρόλ’ αυτά, είχε εκφράσει στο παρελθόν την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται πολύ πιο σκληρά από τις προηγούμενες, που δεν αντιστεκόντουσαν.

Ο Μέισον αναφέρεται και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου γράφοντας πως: «η παραδοχή της πως η σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας είναι «νομικό μας καθήκον», υποδεικνύει πως υπάρχει περίπτωση το κοινοβούλιο να διαγράψει τμήμα του χρέους κάνοντας το έργο της κυβέρνησης αδύνατο».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.