Διακεκριμένοι επιστήμονες στο διεθνές συνέδριο για την Τέχνη και την Εκπαίδευση


Με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου, στο κτίριο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, (Λεωφόρος Συγγρού 107) διεθνές συνέδριο με θέμα: «Τέχνη & Εκπαίδευση: Διδακτικές και Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο Σχολείο του 1ου αιώνα».

Στόχος του συνεδρίου είναι «η παρουσίαση σύγχρονων παιδαγωγικών προτάσεων, απόψεων και κατευθύνσεων για τη δυναμική σχέση Τέχνης και Σχολείου, καθώς και η ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ λειτουργών και στελεχών της εκπαίδευσης, καλλιτεχνών, ειδικών παιδαγωγών-επιστημόνων αλλά και ερευνητών-διδασκόντων από τον χώρο των Τεχνών και της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί Στρογγυλή Τράπεζα λογοτεχνών με τους Ανδρέα Μήτσου, Μάρω Δούκα, Άλκη Ζέη, Φίλιππο Μανδηλαρά και Μάκη Τσίτα. Εκπαιδευτικοί και ειδικοί από διάφορους τομείς της τέχνης θα παρουσιάσουν στην Αίθουσα Χορού εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί στην πράξη. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν δέκα βιωματικά εργαστήρια με αντικείμενο το δημιουργικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι διάφορες μορφές της Τέχνης (εικαστικά, χορός, μουσική, θέατρο, λογοτεχνία, τεχνολογία, κόμικ κ.λπ.) στο σύγχρονο σχολείο.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ: www.iep.edu.gr

Τα σχόλια έχουν κλείσει.