Διαλύεται η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ


37 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ διαχώρησαν τις θέσεις τους από τον Αλέξη Τσίπρα και δήλωσαν ότι στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίουι θα υποστηρίξουν αντιμνημονιακά κόμματα.

Όπως υποστηρίζουν, αδυνατούν να στηρίξουν το κόμμα και προκρίνουν την «ψήφο σε αριστερά, ριζοσπαστικά, αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια, που αντιστοιχούνται στην τελευταία απόφαση του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και σχηματίζονται στο πλαίσιο της απόρριψης της ΤΙΝΑ (ThereisNoAlternative) των μνημονίων, για να εκφραστεί το “ΟΧΙ μέχρι τέλους”, αλλά και με ορίζοντα ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές

ανατροπές».

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά αποτελέι τη διάλυση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο μεταξύ είχαν αποχωρήσει ήδη άλλα 7 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου, τα οποία εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ  θα συνεργαστούν με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλα ίσως συγκροτήσουν νέο πολιτικό φορέα. Τέλος, όσα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ απομείνουν, θα ενταχθούν απευθείας στο κόμμα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.