Διεθνή ΜΜΕ: Τεταμένες οι σχέσεις δανειστών-Ελλάδας


Τη δυσφορία της Μέρκελ μετά την τελευταία συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες περιγράφουν τα ξένα ΜΜΕ.

Το περιοδικό Focus γράφει ότι η τελευταία συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχει προκαλέσει την οργή της Μέρκελ, η οποία πλέον συζητά το ενδεχόμενο ενός Grexit. Η εφημερίδα Bild κάνει επίσης αναφορά για Grexit και δημοσιεύει το ποσό που καλείται να δώσει μέχρι τον Φθινόπωρο η χώρα μας στους πιστωτές της (34,9 δισ. ευρώ).

Η γερμανική εφημερίδα FAZ λέει ότι η μπάλα βρίσκεται πλέον από την πλευρά των Ελλήνων, ενώ το Bloomberg τονίζει ότι “μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα είχε στρατηγική θέση για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη… Εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ευρωζώνης ξεπεράσουν την απογοήτευσή τους για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά μεγέθη και δώσουν πρόσθετη βοήθεια, θα οφείλεται σε κάποιο βαθμό σε αυτό του ρόλο. Το πλεονέκτημα των Αθηνών».

Οι Financial Times κάνουν λόγο για «τελεσίγραφο» των δανειστών στον Τσίπρα, ενώ άρθρο του Guardian αναφέρει ότι «το μήνυμα του ΔΝΤ ήταν σύντομο και σκληρό».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.