Δραγασάκης: «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»


«Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την αμερικανική κυβέρνηση και τον κ. Ομπάμα, καθώς χωρίς τη δική τους βοήθεια και την επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους, ίσως να μην είχαμε πετύχει» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Η συμφωνία ακόμη δεν είναι βέβαιη, υπάρχουν δυνάμεις που τη βλέπουν ως ήττα τους, ακόμη και αν δεν είναι η συμφωνία που θα θέλαμε. Στην Ευρώπη δεν γίνεται κάποιος να εκφράσει αντίθετη άποψη. Όταν λες κάτι αντίθετο είσαι παραβάτης. Οι προθέσεις τους ήταν πολιτικές. Ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση… Η συμφωνία έχει αρκετά αρνητικά, αλλά και πολλά θετικά. Έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τρία έτη. Μπορούμε να κάνουμε πράγματα, που να αντανακλούν τις δικές μας θέσεις» πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης.

«Αποτρέψαμε το κούρεμα των καταθέσεων. Θα ήταν οδυνηρό. Αν δεν πετυχαίναμε συμφωνία, δεν θα υπήρχε χρήμα στις τράπεζες, θα άρχιζαν οι ελλείψεις στην οικονομία, οι τράπεζες θα χρεοκοπούσαν ή θα έκλειναν. Για ανακεφαλαιοποίηση δεν υπήρχαν λεφτά, άρα θα στρεφόμασταν στις καταθέσεις. Αν δημιουργούνταν χαοτική κατάσταση, δεν θα ίσχυε στην πράξη η εγγύηση για τις καταθέσεις έως 100

χιλιάδες» κατέληξε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.