Δύο Ελληνίδες στους φιναλίστ του διαγωνισμού της Microsoft


Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο κατέθεσαν τις ιδέες τους για τρόπους που θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, στο διαγωνισμό Youth Spark Challenge For Change της Microsoft, όπου ξεχώρισαν 2 Ελληνίδες. Η Νεφέλη Στεφοπούλου και η Αναστασία Σιάπκα περιλαμβάνονται στους 30 φιναλίστ του παγκόσμιου διαγωνισμού.

Η Νεφέλη Στεφοπούλου, από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, ξεχώρισε με το Project L.I.N., στόχος του οποίου είναι η επίλυση του προβλήματος της μόλυνσης του νερού, το οποίο αντιμετωπίζει πλήθος σχολείων στην Κένυα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, συγκεντρώθηκαν δωρεές και εγκαταστάθηκαν φίλτρα νερού σε δύο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε τουλάχιστον 500 μαθητές.

Η Αναστασία Σιάπκα από το Κιλκίς, διακρίθηκε για το εγχείρημά της «CodeItLikeAGirl». Μια κοινωνική επιχείρηση που διοργανώνει εργαστήρια για την εξοικείωση των γυναικών με τον προγραμματισμό, με σκοπό να αποκτήσουν πολύτιμες τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες αλλά και να γεφυρώσουν το χάσμα εκπροσώπησής τους στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα διακρίνεται στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό με δύο υποψήφιες. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 10 μεγάλων νικητών είναι ανοιχτή στο κοινό και θα ολοκληρωθεί την 14η Μαΐου 2015.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.