20 ψήφοι μάς χωρίζουν από την …Αργεντινή και τη Βόρεια Κορέα!


Εγκρίθηκε με μικρή διαφορά στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για το νέο Μνημόνιο που έρχεται… Λίγο νωρίτερα είχε απορριφθεί με σκορ μόλις 75-95 η κοινή πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Κομμονιστικής Οργάνωσης Ελλάδας του πρώην μαοϊκού Ρούντι Ρινάλντι για ρήξη με τους δανειστές και επιστροφή στη δραχμή…

Το σχέδιο της πολιτικής απόφασης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» και επισημαίνει ότι 4 μήνες τώρα «αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα», αλλά επιδιώκεται μια αμοιβαία επωφελή λύση. Στο κείμενο της απόφασης γίνεται αναφορά στα χαρακτηριστικά του συμβιβασμού στον οποίο μπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα: Να προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, να μην οδηγεί σε καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, να έχει αναδιάρθρωση χρέους, αλλά και ένα ισχυρό πακέτο για δημόσιες επενδύσεις.

«Αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημεία, ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος» αναφέρει το σχετικό κείμενο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.