Εικοσι δύο ακόμα νεκροί στο Αιγαίο


Νέα τραγωδία με 22 νεκρούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά, σημειώθηκε στο Αιγαίο. Δεκαεννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο μεταξύ Καλολίμνου και Καλύμνου το βράδυ της Πέμπτης, ενώ 3 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί σήμερα τα ξημερώματα από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου.

Το πρώτο ναυάγιο σημειώθηκε χθες το βράδυ. Το λιμενικό ειδοποιήθηκε ότι μια ξύλινη βάρκα με μετανάστες έχει ανατραπεί ανάμεσα στην Καλόλιμνο και την Κάλυμνο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και τρία αλιευτικά σκάφη τα οποία ξεκίνησαν την προσπάθεια διάσωσης. Διασώθηκαν 138 άνθρωποι αλλά 2 άντρες, 6 γυναίκες, 8 παιδιά και 3 βρέφη βρέθηκαν νεκροί.

Στο περιστατικό στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου το λιμενικό ανέσυρε νεκρούς μία γυναίκα, ένα κοριτσάκι κι ένα βρέφος, και διέσωσε άλλους έξι. Σύμφωνα με τους διασωθέντες στη βάρκα επέβαιναν μαζί τους άλλα τρία άτομα τα οποία αγνοούνται.

Δυστυχώς τα κυκλώματα των δουλεμπόρων δρουν ανενόχλητα. Οι Τούρκοι δουλέμποροι επιβιβάζουν πρόσφυγες και μετανάστες, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον επιτρεπόμενο αριθμό, σε παλιά καράβια. Μόλις φτάσουν στα θαλάσσια σύνορα εγκαταλείπουν τη βάρκα, επιβιβάζονται σε φουσκωτό που τους περιμένει και γυρνούν στην Τουρκία, αποφεύγοντας τη σύλληψη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.