Εισαγγελέας καλεί Καμμένο και Ξουλίδου


Άμεση αντέδρασε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στην καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου και παρήγγειλε στην Προϊσταμένη του Εφετείου Αθηνών Γεωργία Τσατάνη να ανασύρει από το αρχείο, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο, τη δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων.

Παρόμοια καταγγελία έγινε τον προηγούμενο μήνα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη ότι συγκεντρώνονται χρήματα από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αλλά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

«Με αφορμή καταγγελία της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου, τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «BLUE SKY», περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13.10.2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄ άρθρο 43 παράγραφος 5 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενημερώνοντάς μας σχετικά» αναφέρει στην παραγγελία της η κ. Κουτζαμάνη.

Συγκεκριμένα, η κ. Ξουλίδου κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Την καταγγελία Ξουλίδου επιβεβαίωσε και Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, όπου ανέφερε ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.