Εκατομμύρια βρετανικές διαθήκες
στο Διαδίκτυο


Η Βρετανική κυβέρνηση ανέβασε στο Διαδίκτυο (https://probatesearch.service.gov.uk/#wills) τα αρχεία από 41 εκατ. διαθήκες της Αγγλίας και της Ουαλίας, τα οποία χρονολογούνται μέχρι το 1858. Ανάμεσά τους βρίσκονται και εκείνες του Καρόλου Ντίκενς, του Ουίνστον Τσόρτσιλ, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του Τζον Κέινς και του Αλαν Τιούρινγκ.

«Είναι μια εκπληκτική πηγή όχι μόνο για τους γενεαλόγους, αλλά και για κάθε πρόσωπο που ενδιαφέρεται για την κοινωνική ιστορία ή για διάσημα πρόσωπα» ανακοίνωσε σχετικά ο βρετανός υφυπουργός Δικαιοσύνης Σάιλες Βάρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν ηλεκτρονικό αντίγραφο της επιλεγμένης διαθήκης μέσα σε διάστημα 10 ημερών, έναντι 10 λιρών (12,75 ευρώ). Το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσουν το επώνυμο του εκλιπόντος και την ημερομηνία θανάτου. Τα αρχεία αυτά ήταν ανέκαθεν δημόσια, αλλά δεν ήταν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο. Πλέον μπορούν να χρησιμοποιούνται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες γενεαλόγους, αλλά και από όποιον έχει περιέργεια να ανακαλύψει την τελευταία βούληση κάποιου διάσημου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.