Εκνευρισμός στην Ευρώπη


Με το φόβο ότι θα πέσει πάνω του η ευθύνη εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι είναι «εξαιρετικά νευρικός», αναφέρει αξιωματούχος της ευρωζώνης στη γερμανική εφημερίδα Hasndelsblatt.

Η ΕΚΤ δεν θέλει να θεωρηθεί ότι στηρίζει τις αφερέγγυες ελληνικές τράπεζες, αλλά η διακοπή των κεφαλαίων (ELA) θα μπορούσε να φέρει μια άτακτη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Εκνευρίζομαι αρκετά συχνά με αυτή την κυβέρνηση, αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να παραμείνουμε δίκαιοι. Έχουν αναλάβει την εξουσία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και κληρονόμησαν ένα βουνό προβλήματα, όπως καμία άλλη κυβέρνηση πριν από αυτούς. Φυσικά έχουν κάνει και λάθη, αλλά αυτά τα κάνει κάθε κυβέρνηση που μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντά της», επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανικη Bild.

Ο Μάρτιν Σουλτς αναφέρει επίσης ότι θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητο για τη χώρα μας ένα τρίτο πακέτο διάσωσης: «Προς το παρόν βρισκόμαστε στα μισά του δεύτερου πακέτου διάσωσης. Αυτή η διαδικασία πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια θα δούμε που βρισκόμαστε. Θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για περαιτέρω βήματα, όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές», τόνισε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.