Εκπέμπουν sos τα ΤΕΙ


Ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Αθήνας και προεδρεύων της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ Μιχάλης Μπρατάκος δηλώνει ευθέως ότι «θα εξαναγκαστούμε να εισηγηθούμε την αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων μας» λόγω της έλλειψης έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην εφημερίδα «δημοκρατία», μέσα σε 2 χρόνια «μειώθηκε κατά 40% συνολικά σε όλα τα ΤΕΙ ο αριθμός των έκτακτων εκπαιδευτικών, συγκεκριμένα το 2013 είχαμε 1.084 θέσεις και φέτος έχουμε μόλις 864». Σημειώνει επίσης ότι πρέπει να συνυπολογιστούν και οι εκατοντάδες συνταξιοδοτήσεις, αφού: «μόνο στο δικό μας ΤΕΙ, την τελευταία πενταετία, αποχώρησαν 210 μόνιμοι καθηγητές και δεν έχει αναπληρωθεί ούτε ένας». Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας αποκαλύπτει ακόμη ότι το έκτακτο προσωπικό πληρώνεται από τα αποθεματικά των ιδρυμάτων, τα οποία τελειώνουν.

Και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά Λάζαρος Βρυζίδης υπογραμμίζει ότι υπάρχουν Τμήματα Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που έως σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει μαθήματα «γιατί έχουν προσωπικό μηδέν». Ο κ. Βρυζίδης κάνει λόγο και για το μείζον πρόβλημα της υποχρηματοδότησης. «Εμείς, ως ίδρυμα, έχουμε αποφασίσει από τη νέα χρονιά να μην πληρώσουμε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλέφωνο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Από κει και πέρα είναι θέμα κυβερνητικό αν θα μας αφήσουν χωρίς νερό και ρεύμα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.