Εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο ελληνικός δορυφόρος Λ-Sat


Εκτοξεύθηκε χθες με επιτυχία από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ο ελληνικός δορυφόρος Λ-Sat, για τον οποίο η διεθνής επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι έχει πολύ σημαντική αποστολή για τη χρήση νέων υλικών στην τεχνολογία.

Ο δορυφόρος κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από Έλληνες επιστήμονες, με επικεφαλής τον Περικλή Παπαδόπουλο, Καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής του ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. «Στόχος μου είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νέων στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, που κρίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δραστηριοποιείται στον εν λόγω τομέα, κάτι που είναι περισσότερο ζήτημα βουλήσεως παρά οικονομικό.

Στο δορυφόρο Λ-Sat θα γίνουν πειράματα με το υλικό γραφένιο, που θεωρείται το υλικό του μέλλοντος και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά καινοτόμα «υλικά» της νανοτεχνολογίας. Παράλληλα, ο Λ-Sat θα παρακολουθεί και θα παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση όλων των ελληνικών εμπορικών πλοίων, εντοπίζοντας ιδιαίτερα εκείνα που απειλούνται από πειρατές.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.