Ελλάδα και Κύπρος μαζί!


Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με κεντρικό θέμα το Κυπριακό και τις συνομιλίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Είμαστε μαζί, υπερασπιζόμαστε σταθερά τα δίκαια του Ελληνισμού αλλά και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Οι συνομιλίες συνεχίζονται, αλλά για την εξεύρεση λύσης χρειάζεται η άλλη πλευρά να δείξει βούληση, η Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και με την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο κ. Σαμαράς που δεσμεύτηκε για συνέχιση «μέχρι τέλους του κοινού, ειρηνικού αγώνα» για την ανατροπή των τετελεσμένων της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη και αναφέρθηκε στην άρνηση της τουρκικής πλευράς να ανταποκριθεί σε όσα έχει δεσμευτεί. «Από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση έχουμε αποφασίσει ότι η επιλογή του διαλόγου είναι η ορθότερη. Η συνεχής μεταξύ μας συνεννόηση και η σταθερή μας πορεία σε στρατηγικές, ανατρέπουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς» πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.