Ελληνικά και Ισραηλινά «γεράκια» μαζί!


Στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε από 20 μέχρι 30 Ιουλίου η δραστηριότητα «OLYMPUS SUMMIT 2015», στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στη συνεκπαίδευση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) με ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ (ΠΑΙ).

Η 1η ΤΑΞΑΣ συμμετείχε με επιθετικά ελικόπτερα AH-64A, AH-64D και με ελικόπτερα ΝΗ-90, ενώ η ΠΑΙ με επιθετικά ελικόπτερα AH-64, ελικόπτερα CH-53 και με αεροσκάφος King Air.

Δοκιμάσθηκαν τακτικές εναέριας εφόδου από μικτούς σχηματισμούς ελικοπτέρων, εκκαθάρισης δρομολογίου και περιοχής, έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR) σε συνεργασία με αεροσκάφος σε ρόλο Air Mission Commander (AMC).

H δραστηριότητα εκτελέσθηκε σύμφωνα με το σχεδιασμό της, ήταν επιτυχής και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για τους Ιπταμένους και Μηχανικούς της 1ης ΤΑΞΑΣ, καθώς είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με το προσωπικό της ΠΑΙ επί διαδικασιών κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση των αποστολών και για την τεχνική υποστήριξη των αεροπορικών μέσων στο έδαφος.

Φάσεις της δραστηριότητας παρακολούθησε ο Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ και αντιπρόσωπος της Ιεραρχίας της ΠΑΙ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.