Εντυπωσιασμένος από την πίστη των Ελλήνων ρωμαιοκαθολικός κληρικός


«Εδώ είδα την πίστη», δήλωσε ο μόνιμος διάκονος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Τζιαν Φράνκο Φιορίν, ο οποίος συνοδεύει τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στην Ελλάδα.

«Η εμπειρία που έζησα εδώ, είναι εκπληκτική. Εδώ είδα την πίστη, γιατί ο κόσμος στέκεται εδώ ώρες, είναι στην ουρά κάτω από τον ήλιο και τη δίψα για να φθάσει μόνο για ένα λεπτό να αγγίξει το σκήνωμα και να το φιλήσει, να ακουμπήσει το μέτωπο. Είδα κάποιους να φθάνουν γονατιστοί, γονείς να φέρνουν τα μικρά παιδιά τους, είδα πολλούς νέους, πολλούς ηλικιωμένους, πολλούς ανάπηρους, είδα έναν κόσμο εντυπωσιακό», είπε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεταφορά του ιερού λειψάνου στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». «Ήταν κάτι το εκπληκτικό οι ασθενείς που έρχονταν να υποκλιθούν στην Αγία Βαρβάρα. Είναι η ελπίδα.

Η χριστιανική ελπίδα που δεν πεθαίνει ποτέ. Όχι τόσο για την ανάρρωση, όσο για το ότι ο Χριστός μπορεί να είναι συνοδοιπόρος στην περιπέτεια της ζωής μας», είπε.

Τέλος, ο Τζιάν Φράνκο Φιορίν είπε πως «το ιερό σκήνωμα έφθασε στη Βενετία γύρω στο έτος 1000 μ.Χ. ως προίκα της νύφης του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου H’. Στην αρχή τοποθετήθηκε στη Βασιλική του Σαν Μάρκο, ενώ από το 1800 μ.Χ. φυλάσσεται στο ναό του Σαν Μαρτίνο στο νησί Μπουράνο».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.